Nordskolens PLC

Her læser vi

PLC står for pædagogisk læringscenter, - det vi tidligere kaldte bibliotek. Her kan eleverne låne skøn- og faglitteratur. De får hjælp og rådgivning til lån i deres ugentlige plc-time. PLC er dog altid åbent for aflevering og udlån. Man har således altid mulighed for at låne bøger, når man mangler læsestof.

På PLC følger vi elevernes læseudvikling, og vi benytter bl.a “læsemåleren” til at kortlægge elevernes standpunkt. På den måde kan vi være med til at sikre, at eleverne læser bøger, som passer til deres individuelle læseniveau.

På PLC modtager vi løbende nye bøger, så vi følger med tiden - både i skøn- og faglitteratur. Vi har dog også fokus på at klassikerne findes på hylderne, da mange opgaver i skolen regner med at man kender sine H.C. Andersen eventyr, Grimms eventyr, Robin Hood eller Robinson Crusoe, bare for at nævne litteratur, som er evig gyldige og læst gennem generationer.

PLC bliver løbende forbedret og indrettet. Der skal være et hyggeligt stueagtigt miljø, så man får lyst til at læse, låne og arbejde på biblioteket/PLC. Vi har akvarie med selskabsfisk og der vil desuden være løbende forskellige udstillinger på vægge og i glasmontre .

Alle er velkomne - på PLC - både børn og forældre.